Alice och Torsten – en entreprenör föds.

Alito People kom till världen under sommaren 2017. Företagsnamnet var givet för mig – en hyllning till min mormor Alice och min farfar Torsten.

Jag har alltid tänkt mycket. Så mycket att kompisar genom åren påtalat det. Ibland har jag ifrågasatt om andra istället tänker för litet? Vem kan avgöra, egentligen? Jag har alltid uppskattat att umgås med, och lyssna på andra människor. Jag har alltid varit genuint intresserad av deras berättelser och erfarenheter. Jag har alltid varit fascinerad av människor som utmanar livet med ”att gå till jobbet”. Människor som inte nöjer sig med att längta till fyra veckor sommarsemester alla andra veckor om året. Som lever sitt liv på sina egna villkor och som gör det de är bra på genom att bygga något eget. Att följa det som de tror på, en egen idé, en egen dröm.

Nu har jag äntligen förstått. ”Hej jag heter Daniel. Jag är entreprenör.”

It’s not you, it’s me

Så stort TACK till alla arbetsgivare genom åren. Ni härliga, välmenande arbetsgivare under min karriär. Ni har gett mig möjligheten att jobba i globala innovationsdrivna bolag, i snabba konsultorganisationer, i starka företagskulturer där jag många gånger fått stor frihet att vara med och bygga affärsdriven HR. Det har funnits många romanser, och jag har definitivt blivit charmad ett flertal gånger. Ibland rodnande kär, ibland har förälskelsen lagt sig snabbare.

Så ännu en gång, tack för alla erfarenheter. Men nu behöver jag vara för mig själv. It’s not you, it’s me.

Namnet Alito People

Alito People har kommit till världen under sommaren. Företagsnamnet var givet för mig – en hyllning till min mormor Alice och min farfar Torsten.

Mormor Alice var en enastående kvinna som ingen satte sig på. I slutet av 50-talet bad hon med rätta min morfar att fara och flyga. Som ensamstående mor till två döttrar valde hon en annan väg än vad de flesta gjorde under denna era. Alice startade eget företag. Bland annat hade mormors städbolag Astra (nuvarande Astra Zeneca) som kund. Som mest hade hon 30 personer anställda hos sig. Jag imponerades ständigt av att mormor alltid hade glimten i ögat, och ett enormt stort hjärta. Efter ett pojkstreck utav rang med utfallet att jag kvaddade hennes nyrenoverade bil, var hennes första kommentar: ”Hur gick det för dig Daniel? Jag struntar väl i bilen, förstår du väl?”.

Mormor Alice fixade och donade, och var alltid trygg och lugn. Ända tills någon ”morskade” upp sig mot henne. Jag provade själv några gånger. Mormor vann alltid. Jag kommer alltid minnas mormor som en godhjärtad person med ruter i. En sådan person som jag vill vara.

Min farfar Torsten var en bestämd och stark person. En duktig entreprenör som var först i hela Storstockholm med att lansera smörgåstårtor, landgångar och räkbakelser på marknaden. Han var också Scanias hovleverantör av smörgåsar och levererade flera tusen om dagen. Detta utöver butiksförsäljning av sitt utbud till bröllop, begravningar och 50-årsfester. Jag har aldrig mött någon som är snabbare än en miniräknare på huvudräkning. Idag skulle jag inte ens hinna tänka ordet smartphone innan Torsten hade räknat klart. Jag tyckte farfar var exotisk som jobbade oortodoxa tider, hittade kluriga lösningar på problem och som alltid förhandlade med alla. Och som med sin En man som heter Ove-barska pondus och hedersknyffelpersonlighet ändå lyckades charma. De flesta. Farfar Torsten är för mig sinnesbilden av en entreprenör och min stora förebild.

Om jag ens kommer i närheten av Alice och Torsten så kommer det här gå riktigt bra. Jag ser fram mot min resa som entreprenör med pirr i magen, stora tankar och med enormt fokus.

Here we go, Alito People.

Med sol i sinnet,

Daniel

Daniel Gelin

Employer Branding Guru och Search- och Rekryteringsspecialist med stor passion för kommunikation, marknadsföring och sociala medier som en avgörande komplettering av det traditionella HR-området.

Nyfiken? Låt oss höras.

STARTA HÄR
LinkedIn
LINKEDIN
Facebook
Facebook
YouTube
Kontakta Alito People
Google+
2018-10-11T22:06:33+00:00
LinkedIn
LINKEDIN
Facebook
Facebook
YouTube
Kontakta Alito People
Google+