Magin med ett leende

Magin med ett leende

Magin med ett leende.

Om du går i tankar om att lyckas i karriären så finns det enormt många tips. Ibland är det snubblande nära information overload. Läs gärna min glada krönika.

Det skrivs artiklar om alla måsten: du bör vara extrovert, kreativ, social, kontinuerligt och påvisande intelligent och en vass kommunikatör. Och glöm inte att du måste vara en superstar på att leverera och dra in affärerna. Gärna en übermensch.

Ibland tycker jag att vi krånglar till det. Att vi snurrar in oss i animerade PowerPoints, en hel del corporate bullshit och snärtiga diagram och glömmer bort det kanske mest fundamentala i det mänskliga mötet: att hälsa ordentligt på den du träffar samtidigt som du fyrar av ett smittande leende.

Har du har svårt för namn? Kan du koppla ihop personerna med tidigare kontakter eller situationer? Om inte så behöver du faktiskt jobba på det. Men medan du övar på att bli bättre på att memorera (läs gärna allt som har med Mattias Ribbing att göra http://mattiasribbing.se/) så är det mycket mer sannolikt att du kommer undan med fadäsen om du ler brett mot personen vars namn du inte minns. Det eftersom det är bevisat att människor är mer förlåtande om någon ler mot dig.

VISSTE DU ATT…

…ekonomisk forskning visar att ett leende ökar dina chanser med 10 % att du får ett större förtroende och betraktas som mer ärlig i affärssammanhang? Att människan är designad för att känna igen ett leende på 90 meters avstånd? Eller att du, om du mot all förmodan har en dålig dag, kan bli på bättre humör om du ler brett eftersom ansiktsuttrycket kopplas ihop med dina känslor, allt enligt fake it til you make it. Prova själv – det funkar! Forskning visar också att det inte går att se några könsskillnader i hur vi tolkar ansikten, och i en grupp med människor lägger vi direkt märke till den som visar upp ett glatt face.

Vår svenska superdupermäklare i New York, Fredrik Eklund, är inne på samma resonemang som en viktig del av sitt eget varumärke: ”Alla vill vara tillsammans med andra som får dem att skratta […] Att jag är rolig är en del av…nej, förresten, är kärnan i mitt framgångsrecept” #thesell

Och ärligt talat verkar det ju gå rätt hyfsat för Fredrik.

Jag är övertygad om att det heter ”ett vinnande leende” av en anledning. Så gå nu ut och gör affärer, sätt dig i dina inplanerade möten, intervjua kandidater, ring några samtal (JA, det funkar även i telefon) eller fråga kollegan hur hen mår. Men gör det med ett stort leende! Låt mig sedan veta resultatet i kommentarsfältet nedan.

MÄRKTE DU förresten att jag skrev hela den här artikeln med ett brett leende på läpparna? 🙂

Med sol i sinnet,
Daniel

LinkedIn
LINKEDIN
Facebook
Facebook
YouTube
Kontakta Alito People
Google+
2018-09-11T17:04:45+00:00
LinkedIn
LINKEDIN
Facebook
Facebook
YouTube
Kontakta Alito People
Google+