Om Alito People2018-10-08T22:06:42+00:00

VILKA VI ÄR.

Bli en talangmagnet! Problemlösningen finns i vårt DNA och kreativitet är vårt drivmedel. Vi lutar oss även mot en strukturerad process vars flöde hjälper till att navigera från den initierande fasen till leverans och utvärdering. Men vi har också djupa kunskaper om fenomenet Employer Branding och hur ett starkt varumärke som arbetsgivare faktiskt syns på sista raden i ett bolag. Vår utgångspunkt är att Employer Branding aldrig får vara en egen ö inom HR. Det är en bolagsfråga, och ett enormt viktigt varumärkesarbete. För i ärlighetens namn – vem ska utföra den svulstiga affärsplanen om du inte har rätt personer på plats?

Alito People erbjuder en unik mix av både Employer Branding (hur du attraherar rätt profiler), Search & Headhunting och Rekrytering (hur du får rätt profiler att vilja jobba hos dig fast de inte visste om det innan).

Alito People anlitar du efter insikten att det inte längre är försvarbart att betala en tryckt annons för 50 000 kr och få två ansökningar varav kanske ingen har rätt höjd. Vi jobbar efter devisen Bli en talangmagnet. Var inte passiv. Var aktiv. Tillsammans ser vi till att rätt kandidater söker jobb hos dig.

Vår inriktning

Rekryteringsbranschen har länge varit en traditionell bransch. Det vill vi ändra på. Genom vår gedigna erfarenhet, vårt starka nätverk och vår expertis inom sociala medier aktivt söka upp och rekrytera kvalificerad kompetens istället för den passiva rekryteringsprocessen där du i regel bara kan hoppas på att rätt kandidat söker jobb hos dig. Med andra ord: Låt Alito People hjälpa dig att bli en talangmagnet. I vårt nätverk har vi starkast kandidater inom positioner från mellanchefsnivå upp till högsta ledningsnivå, samt specialister inom en rad olika områden.

Om vi grovt ska översätta det till svenska, så skulle det vara “arbetet med arbetsgivarvarumärket”. Vissa saker blir helt enkelt enklare att säga på engelska. Employer Branding. Alito Peoples definition låter så här:

“Employer Branding är en organisations förmåga att tala till talanger, genom rådande talanger. Att vara ambassadör. Budbärare. Mediekanal.”

Väcker vi ditt intresse? Klicka dig vidare här.

Det skiljer sig en del mellan search och headhunting. Här ger vi dig en snabb genomgång om hur vi på Alito People ser på det, och vad vi kan leverera.

Att rekrytera nya nyckelpersoner kan vara helt avgörande för ditt företags framtid och framgång. Alla känner till det, många pratar frekvent om det. Men hur svårt kan det vara? Det är väl bara att annonsera eller kontakta duktiga människor, prata om erbjudandet och sen är det klart. Eller? Läs mer här.

DANIEL GELIN.

Grundaren och ägaren Daniel Gelin har en lång bakgrund inom både Employer Brandingsearch och headhunting och rekrytering. Daniel har tidigare jobbat som Head of Employer Branding & Recruitment på revisions- och konsultbolaget Grant Thornton, som Rekryteringsspecialist på Scania där han hjälpte Scania Finans att tillsätta tunga roller i ledande befattning. På Scania var Daniel också huvudansvarig för Scanias välkända Graduate Traineeprogram och jobbade även som projektledare inom Employer Branding. Daniel har en masterexamen i medie- och kommunikationsvetenskap och en kandidatexamen i beteendevetenskap.

Exempel på tidigare uppdrag inom både Employer Branding och Rekrytering:

  • Telia
  • Scania Finans
  • Ericsson
  • Fitness Twenty24Seven
  • Scania
  • Apoteket
  • Great Place to Work

Nyfiken på att prata med Daniel? Klicka här

Nyfiken? Låt oss höras.

STARTA HÄR
LinkedIn

LINKEDIN
Facebook

Facebook
YouTube
Kontakta Alito People
Google+

LinkedIn
LINKEDIN
Facebook
Facebook
YouTube
Kontakta Alito People
Google+