Rekrytering2018-10-12T10:39:39+00:00

VÅR REKRYTERINGSLÅDA.

Att rekrytera nya nyckelpersoner kan vara helt avgörande för ditt företags framtid och framgång. Alla känner till det, många pratar om det. Men hur svårt kan det vara? Det är väl bara att annonsera eller kontakta duktiga människor, prata om erbjudandet och sen är det klart. Eller?

Gör det du är bra på.

Vi hjälper dig med resten.

Beståndsdelarna i en rekryteringsprocess.

Nja, det finns faktiskt en del att tänka på för att du ska slippa känna att du tar beslut enbart på magkänslan. Alito People hjälper dig att både hitta, analysera kompetensen och personligheten genom strukturerade intervjuer och utifrån din kravprofil. Alito People har certifiering i personlighets- och begåvningstest som kandidaterna får genomgå, vi tar referenser på ett strukturerat sätt och kan hjälpa dig att göra bakgrundskontroller när positionen är av känslig karaktär. Med andra ord kan vi erbjuda dig en helhetslösning för att rekrytera rätt person till rätt position. Läs gärna om hur vi även kan hjälpa dig med hur du attraherar rätt kandidater till ditt företag, det som ofta sammanfattas som Employer Branding.

Search & Headhunting.

Grunden i hela Alito People’s rekryteringserbjudande innebär att vi kontaktar och uppvaktar de attraktiva profiler som inte är aktivt jobbsökande. Ända tills Alito People hör av sig med ditt erbjudande, vill säga. Arbetet innan själva kandidatkontakten är gediget. Men du kan vara lugn. Vi guidar dig och gör allt som är tidskrävande för att värna om din kalender.

Alito People ger sig ut på marknaden med hjälp av vårt eget nätverk, vår kandidatbas, sociala medier och rekommendationer. Headhunting och rekrytering är inget ensamarbete – vi sätter många bollar i rullning. Men eftersom Headhunting många gånger behöver skötas med stor diskretion, så håller vi oss under radarn. Vi har självfallet en dialog med dig för att säkerställa att vi jobbar mot samma mål.

Skillnaden mellan search och headhunting?

Personlighets- och begåvningstest.

Vi tar fram hur bra matchning det är mellan kandidaterna och din kravprofil. Allt konkretiseras och formuleras i en tydlig rapport. Användbart till tusen i samband med rekrytering. Alito People har valt att jobba med organisationen Master gällande både personanalys samt begåvningstest, och är certifierade i båda testverktygen.

Analys, resultat och kartläggning av den befintliga gruppen.

Bra när du behöver analysera vem du behöver få in i gruppen som ett komplement. Är det en person med djup detaljorientering? Eller en kreativ personlighet som tar er utveckling till en ny nivå? Fungerar även som ett skarpt underlag inför utvecklingssamtal med dina medarbetare.

Second opinion.

Få Alito Peoples objektiva ögon på en kandidat. Ibland kommer en kandidat med i en rekryteringsprocess lite “från sidan”. Det kanske är någon från ditt eget nätverk, eller en bekant. Väldigt bra i både nyrekrytering som i internrekrytering. Läs mer här om hur vi kan hjälpa dig att säkerställa att du inte är för snabb i ditt beslut.

Kandidatupplevelsen.

Vi misstänker att du följer Nöjd Kund Index (NKI) med stort intresse. Mäter du även kandidatupplevelsen? Om inte så är det en säker investering i att stärka ert employer brand. Vad tyckte kandidaterna om mötet med er? Vad tror ni att de säger till sitt nätverk efter att ha varit i en process hos er, oavsett om de fick jobbet eller inte? Låt Alito People hjälpa er att sluta gissa. Vi levererar en rapport som konkret visar vart ni står idag, och som därmed blir ett effektivt underlag för att sätta nyckeltal för framtida mätningar.

Nyfiken? Låt oss höras.

STARTA HÄR
LinkedIn

LINKEDIN
Facebook

Facebook
YouTube
Kontakta Alito People
Google+

LinkedIn
LINKEDIN
Facebook
Facebook
YouTube
Kontakta Alito People
Google+