Search & Headhunting

Search & Headhunting
Search & Headhunting2018-09-26T21:28:22+00:00

Skillnaden mellan search och headhunting.

Det skiljer sig en del mellan search och headhunting. Här ger vi dig en snabb genomgång om hur vi på Alito People ser på det, och vad vi kan leverera.

Search by Alito People

Search bygger på att Alito People hela tiden håller sitt upparbetade nätverk “varmt” för att ha en kontinuerlig status på heta kandidater för just din verksamhet. Det gör att startsträckan blir kortare och du kan sätta igång dina tankar kring de kandidater som finns tillgängliga på marknaden. Själva Search by Alito People baseras på att vi ständigt har en nära och bra kontakt med attraktiva kandidater som vi vet passar i vårt nätverk. Searchbasen inkluderar kandidater från vårt eget nätverkande i det verkliga livet, gediget arbete i sociala medier och genom direktkontakt med oss på Alito People.

Leverans

Ett vanligt scenario är att vi utifrån din kravspecifikation tar fram en lista på kandidater för att säkerställa att de matchar vad du tänkt dig. När vi tillsammans bestämt oss för vilka som känns mest aktuella så fortsätter arbetet från Alito Peoples sida. Kandidaterna genomgår vår gedigna rekryteringsprocess och du får löpande rapporter om progressen.

Headhunting by Alito People

Grunden i Headhunting by Alito innebär att vi kontaktar och uppvaktar de attraktiva profiler som inte är aktivt jobbsökande. Ända tills Alito People hör av sig med ditt erbjudande, vill säga. Arbetet innan själva kandidatkontakten är gediget. Men du kan vara lugn. Vi guidar dig och gör allt som är tidskrävande för att värna om din kalender. Det vi behöver göra tillsammans är en kartläggning av den tjänsten du vill tillsätta. Men kartläggningen behöver även inkludera din bransch, vad ni står inför för utmaningar som företag och era affärsmål.

Det är också viktigt hur du ser på den specifika rollen. Vad ska göras som inte gjorts hittills? Hur ser rollen ut om 1-3 år? Vad ska ha levererats då? Även själva erbjudandet till kandidaten måste vara glasklart. Utöver syfte och mål med rollen ska du känna dig trygg i diskussioner kring partnerskap, tjänstebil, lön och övriga förmåner. Det gedigna arbetet gör att Alito People på ett ännu mer effektivt sätt kan fungera som en förlängning av ditt employer brand, och skapa en mer intensiv dialog med den kandidaten du har på önskelistan. Nu ger sig Alito People ut på marknaden med hjälp av vårt eget nätverk, vår kandidatbas, sociala medier och rekommendationer. Headhunting och rekrytering är inget ensamarbete – vi sätter många bollar i rullning. Men eftersom Headhunting många gånger behöver skötas med stor diskretion, så håller vi oss under radarn. Vi har självfallet en dialog med dig för att säkerställa att vi jobbar mot samma mål.

Leverans

När headhuntingprocessen närmar sig sitt slut har Alito People redan djupintervjuat, genomfört personlighets- och begåvningstest, gjort en bakgrundskontroll, tagit referenser och bockat av att löne- och förmånskraven möter det du kan erbjuda kandidaten. Hela processen sammanfattas i en rapport som du i lugn och ro kan läsa igenom. Nu är beslutet ditt.

Låter det intressant? Kontakta oss för en diskussion.

LinkedIn

LINKEDIN
Facebook

Facebook
YouTube
Kontakta Alito People
Google+

LinkedIn
LINKEDIN
Facebook
Facebook
YouTube
Kontakta Alito People
Google+